diumenge, 20 de setembre de 2009

Els Castanyers centanaris del Montseny

 


Llegendes de les boscúries


Les llegendes diuen que els boscos i paratges del Montseny i de Viladrau estan plens d’éssers fantàstics, follets, gnoms, fades, dones d'aigua, ... i d’aquests paratges n’han sorgit un munt d’històries i llegendes. En relació al castanyer de les nou branques i a tots els castanyers de Viladrau i del Montseny s’explica la llegenda d'en Drau.

La llegenda d'en Drau
En Drau era un esclau que vivia a Roma i l'enxamparen robant una castanya, un fruit destinat només als poderosos. Per aquest afer l'envien a les galeres, amb una castanya lligada al coll. Una tempesta enfonsa el vaixell. però aconsegueix salvar-se i arriba nedant a la costa catalana. Per tal de no ser descobert s'allunya del mar i s'endinsa en el massís del Montseny. Allà conviu amb els nadius del país. En Drau, perd la castanya que portava lligada el coll i amb els anys el bosc es pobla de castanyers, donant el seu fruit als habitants de la zona i a partir d'aleshores, el poblat celebra la castanyada.

la nostre ruta comença el restaurant "La Solana" Des d'aquí surt la pista que hem de seguir ....Aquesta pista ens porta-ra fins a l'ermita l'ErolaA  la vora de l'ermita surt un camí que està marcat
a marques blaves i no al deixaren fins arribar a l'ermita
de Sant Segimon.

Volia veure l'ermita de Sant Segimon però el
pas estava barrat...St.Miquel dels BarretonsAquestes cabretes ens van despistar una miqueta  i
van agafar un camí molt antic que no portaria el cim del Matagalls....Total una excursiò molt guapa sense
petit molt ...Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada